پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
در ایام سوگواری محرم، آثار شاخص مرتبط با واقعه کربلا در موزه غنی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم (ع) بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرند. این موزه که گنجینهای شامل حدود ۲۰۰۰ اثر از ۶ هزار سال پیش تا دوران معاصر را در خود جای داده، میزبان دائمی آثاری هنری و آیینی است که هر یک روایتی از حماسه حسینی را در خود دارند.
به گزارش اداره کل تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان مقدس، موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، به عنوان یکی از کانونهای مهم فرهنگی و تاریخی ایران عزیز اسلامی، گنجینهای دائمی و ارزشمند از آثار هنری، تاریخی و مذهبی را در دو طبقه به نمایش گذاشته است. در میان حدود ۲۰۰۰ اثر این مجموعه که قدمت برخی از آنها به شش هزار سال پیش بازمیگردد، حدود ۲۰ اثر نفیس و منحصر به فرد به طور مستقیم با فرهنگ عاشورا و آیینهای سوگواری محرم پیوند خوردهاند.
این آثار که به صورت پراکنده در بخشهای مختلف موزه جای گرفتهاند، در ایام محرم معنایی دوچندان مییابند و فرصتی برای تأمل در پیوند عمیق هنر و مذهب فراهم میآورند. از جمله این گنجینههای عاشورایی میتوان به خوشنویسیهای فاخر زیارتنامههایی چون «زیارت وارث»،«زیارت عاشورا» و «زیارت امام حسین»، کتیبههای تاریخی با اشعار محتشم کاشانی به خط نستعلیق(یادگار دوره قاجار)، و... اشاره کرد.
همچنین، اشیای آیینی مانند تشتهای فلزی مورد استفاده در مراسم سنتی تعزیه، ترجمه انگلیسی زیارت عاشورا و نسخهای کمنظیر از زیارت عاشورا کتابتشده با طلا، از دیگر آثاری هستند که غنای فرهنگی و عمق باورهای ریشهدار در این سرزمین را به نمایش میگذارند.
وجود دائمی این آثار در موزه آستان مقدس، گواهی بر جایگاه رفیع واقعه عاشورا در هویت فرهنگی و هنری ایران است. آستان حضرت عبدالعظیم (ع) که بنا بر حدیث شریف، زیارت مزار ایشان ثوابی معادل زیارت کربلا دارد، با نگهداری از این میراث گرانبها، نقشی کلیدی در حفظ و ترویج فرهنگ شیعی ایفا میکند.
در ایام محرم، موزه آستان از عموم مردم، هیئات مذهبی و علاقهمندان به فرهنگ و تاریخ دعوت میکند تا ضمن بازدید از این مجموعه غنی، آثار مرتبط با نهضت حسینی را با نگاهی عمیقتر جستجو کرده و با جلوههای ماندگار پیوند ایمان و هنر در تاریخ کهن ایران آشنا شوند.