حجت الاسلام والمسلمین سیّد علی قاضی عسکر، روز پنجم خرداد ماه ۱۳۳۳هـ . ش برابر با ۲۳ رمضان المبارک سال ۱۳۷۳ ه. ق در یک خانواده مذهبی در اصفهان متولد و پس از طی تحصیلات دوره های ابتدایی و راهنمایی در سن ۱۵ سالگی وارد حوزه علمیه اصفهان گردید. یکسال بعد به قم آمد و در مدارس مؤمنیه، آیت الله نجفی مرعشی، فیضیه و حجتیه سکونت و دروس مقدماتی را فرا گرفت .
وی در ادامه تحصیلات حوزوی از محضر اساتید بزرگوار مرحوم آیت الله ستوده، مرحوم آیت خزعلی، مرحوم آیت اله انصاری شیرازی، مرحوم آیت الله حاج شیخ یوسف صانعی، مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی، مرحوم آیت الله منتظری، مرحوم آیت الله حاج شیخ جواد تبریزی، مرحوم آیت الله مشکینی و مرحوم شهید آیت الله مطهری و نیز حضرت آیت الله جوادی آملی بهره مند شد و بیش از ده سال در دروس خارج حوزه شرکت داشت.
ایشان به دلیل وجود روحیه مبارزه با رژیم ستم شاهی از همان سالهای اول طلبگی و پس از آشنایی با معارف الهی، با قیام حضرت امام خمینی (ره) همراه شد و به فعالیت برای ترویج اندیشه های امام راحل – قدس سره - پرداخت و در این مسیر با اکثر چهره های انقلابی حوزه آشنا شد.
با اوج گیری نهضت اسلامی در قالب ماموریتی که امام خمینی (ره) به مرحوم آیت الله پسندیده واگذار کرده بودند برای تقدیم هدایای ایشان با رفتن به شهرهای مختلف به علمای حوزه قم و شهرستانها که توسط رژیم شاه تبعید شده بودند سفر کرد و در همین سلسله دیدارها در ایرانشهر خدمت حضرت آیت الله
خامنه ای - مدظله - و حجت الاسلام و المسلمین راشد یزدی و تنی چند از مبارزان دیگر که به آنجا تبعید شده بودند رسیده و با معظم له مأنوس گردید.
آقای قاضی عسکر یکبار در آستانه ورود به اصفهان توسط ساواک دستگیر و سپس آزاد شد با اوجگیری انقلاب اسلامی در ایران به دلیل سخنرانی در مراسم چهلم شهدای یزد که در مسجد نو بازار اصفهان برگزار گردید تحت تعقیب قرارگرفت .
وی هنگام اعتصاب علما و روحانیون در دانشگاه تهران حاضر بود و در کمیته استقبال از حضرت امام خمینی (ره) نیز حضور داشت. همچنین پس از پیروزی انقلاب اسلامی علاوه بر عضویت در شورای دبیرخانه مرکزی ائمه جمعه مسئولیت تدوین و تنظیم پیش نویس اساسنامه و تشکیلات نهاد امامت جمعه را بعهده گرفت.
در سال ۱۳۶3 توسط حضرت امام خمینی (ره) طی حکمی بعنوان عضو شورای دبیرخانه مرکزی انتخاب و پس از آن نیز از سال 68 به بعد با حکم رهبر فرزانه انقلاب به عنوان عضو شورای سیاست گذاری ائمه جمعه منصوب شد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در جبهه های دفاع مقدس نیز مکرر حضور داشت و به عنوان یک روحانی ساده زیست در فضای مدیریتی کشور علاوه بر اخلاق مداری از ویژگی های روزآمد و ابتکاری برخوردار و مشغول خدمت بود، ایشان در سال های پس از انقلاب در مسئولیت های مختلف از جمله نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت و بعنوان محقق پژوهشگر و کارشناس برجسته مذهبی در رسانه ها حضور فعالی داشته و همواره با سخنرانیهای صریح و اتخاذ مواضع اصولی در فتنه های مختلف و شبهه افکنی ها به دفاع از خطوط اصلی انقلاب اسلامی پرداخته است.
وی که دارای مدرک کارشناسی ارشد معادل حوزوی از دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و مدرک دوره دوم خارج معادل با دکترا از شورای مدیریت حوزه علمیه قم است در سال ۱۳۸۰ به عنوان مدیر برگزیده ملی لوح تقدیر از رئیس جمهور محترم وقت و بعنوان مدیر نمونه لوح تقدیر از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و در سال ۱۳۸۴ نیز به عنوان پژوهشگر برگزیده از وزیر محترم علوم لوح تقدیر دریافت کرد.
بیش از ۲۵ عنوان کتاب و نزدیک به ۶۵ مقاله علمی به قلم او تالیف و منتشر و چندین مقاله ایشان نیز در کنگرهها و همایشهای خارج کشور از جمله کنگره بین المللی حج در عربستان ارائه شده است همچنین در حوزه مسئولیت ایشان در بعثه مقام معظم رهبری نیز تا پایان مسئولیت بیش از 1400 اثر اعم از کتاب، فصلنامه، جزوات آموزشی، نوار، سی دی و... در زمینه های حج، عمره، عتبات عالیات و سوریه منتشر و حدود ۹۰۰ نسخه قرآن خطی، چاپی مربوط به داخل و خارج کشور همراه با ۴۰ قطعه فرش نفیس بافته شده با تصاویر مربوط به حج و تعداد زیادی تابلوی خطاطی و نقاشی و.... در موزه حج گردآوری شده است.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در راستای مأموریتهای فرهنگی و تبلیغی نیز به بیش از ۳۰ کشور جهان سفر کرده و علاوه بر ملاقات با مسئولان و شخصیتهای برجسته مذهبی مسلمان و مسیحی در جمع اندیشمندان، دانشگاهیان و اقشار مردم در کشورهای مختلف سخنرانی داشته است.
با توجه و عنایت رهبرمعظم انقلاب - دامت برکاته- به ایشان و آشنایی عمیق جناب آقای قاضی عسکر با منظومه فکری رهبر معظم انقلاب، این امر موجب شد که معظم له درتاریخ هفتم فروردین ماه سال 1401 پس از رحلت تولیت فقید آستان مطهر حضرت عبدالعظیم - سلام الله علیه- ، مرحوم آیت الله آقای محمّد محمّدی ری شهری (ره) که خدمات ماندگار و گرانسنگی را در دوران مسئولیت خویش به یادگار گذاشتند، ایشان را به تولیت آن بقعهی مبارک و همه ی متعلقات و بقاع وابسته به آن، منصوب نمودند تا ادامهی آبادانی آن حرم مطهر، و رعایت آسایش زائران و گسترش فضای معنوی و معرفتی درآن، وحفظ حقوق مردم عزیز شهر ری، و ارائهی خدمت به محرومان و مستحقان، به دست ایشان ادامه یابد .