پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
آیت الله محمدی ری شهری گفت: قیام عاشورا دارای عبرت های متنوع در حوزه های مختلف است، ولی بزرگترین درس تاریخ عاشورا هشدار نسبت به استحاله فرهنگی، سیاسی، اخلاقی و اجتماعی یک جامعه ارزش مدار است.
به گزارش روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در همایش «محرم، آسیبها، فرصتها و تهدیدها» در سپاه حضرت سیدالشهداء با بیان این مطلب که مطالعه فرایند استحاله یک جامعه ارزش مدار را نخست در استحاله فرهنگی و سپس استحاله سیاسی و اخلاقی مهمترین دستور کار سرویس های جاسوسی استکبار برای توطئه علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی است گفت: در عصر حاضر استحاله فرهنگی به عنوان خطری جدی برای کشور محسوب میشود ولی در این شرایط پیوند با ولایت تنها مسیر نجات از این خطر است و خوشبختانه مردم کشورمان از نعمت بزرگ پیوند با ولایت برخوردارند.
آیت الله محمدی ری شهری اظهار داشت: دشمن از عوامل مختلفی برای استحاله فرهنگی و سیاسی استفاده می کند ولی مهمترین عامل، بهره گیری از نقش خواص و نخبگان جامعه در انحراف فرهنگی و به دنبال آن انحراف سیاسی است و در یک جمله در خصوص علل انحراف در نهضت صدر اسلام می توان گفت، خیانت خواص و نخبگان و پیروی عوام باعث شد که در صدر اسلام این انحراف بزرگ شکل گیرد.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث بیان کرد: بعد از پنجاه سال از رحلت پیامبر(ص)، شرایط به حدی منحط و جامعه اسلامی به شکلی استحاله شد که بزرگترین شخصیت علمی، اخلاقی و سیاسی آن دوران یعنی حضرت امام حسین (ع)، به دست مردمی که خودشان باواسطه یا بی واسطه از زبان پیامبر(ص)، فضایل امام حسین(ع) را شنیده بودند به فجیع ترین وضع به شهادت رسید.
رئیس موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث بیان کرد: در متن مستند زیارت عاشورا، می خوانیم لعن الله امه اسست اساس الظلم و الجور و ... یعنی در چند مرتبه نخست، لعنت می کند، نخبگان و پایه گزاران انحراف و دگرگونی فرهنگی و سیاسی را و سپس کسانی را که حضرت را به شهادت رساندند و مقام ایشان را نادیده گرفتند، مورد لعنت قرار می دهد.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: بزرگترین پیام و عبرت عاشورا به نخبگان، هشدار نسبت به دنیا طلبی است، و یقینا صف کشیدن ها مقابل امام (ره) در دوران قبل و صف کشی امروز در مقابل رهبرمعظم انقلاب تنها منشاء دنیا طلبی دارد و کسانی که امام حسین(ع) را به شهادت رساندند کسانی بودند که دنیای خودشان را به پست ترین چیزها فروختند از این رو، هشدار عاشورا نسبت به عموم جامعه، عدم پیروی بی چون و چرا از خواص و تطابق روش ها و منش ها با میزان اصلی یعنی رهبری است.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: هدف قیام عاشورا بلکه هدف همه پیامبران الهی، نجات مردم از جهالت است، و به تعبیر رهبرمعظم انقلاب، امروز حسین بن علی (ع)، می تواند دنیا را نجات دهد، به شرطی که با تحریف چهره ایشان معرفی نشود و البته تحریف به دوگونه است، یکی تحریف محتوا و دیگری تحریف شکل عزاداری.
آیت الله محمدی ری شهری گفت: اولین نکته در تحریف عاشورا، تحریف در هدف و فلسفه قیام امام حسین(ع) است و باید عزاداری ها نیز متناسب با همین اهداف برگزار شود، زیرا قیام امام حسین(ع)، با هدف نجات ملت ها و زمینه سازی برای حکومت جهان اسلام و پیروزی خون بر شمشیر صورت گرفته و نباید این هدف های بلند را تنزل داد.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث بیان کرد: دومین آسیب، استناد به منابع غیر صحیح و سومین آسیب گزارش های ذلت بار از واقعه عاشورا برای اشک گرفتن از مردم است و چهارمین آسیب غلو در مدح اهل بیت (ع) و کوچک شمردن انبیاء الهی و پنجمین آسیب نیز بیان دروغ در روضه خوانی هاست و خطرناک ترین دروغ ها که گناه کبیره است نسبت دادن دروغ به خدا و پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) که موجب تحریف محتوایی در قیام عاشوراست.
رئیس دانشگاه قرآن و حدیث بیان کرد: عزاداری امام حسین(ع)، از نظر فقهی از بزرگترین عبادات بشمار می رود، ولی (قمه زنی) یک سنت جعلی و یک بدعت است و تحریف شکلی در عزاداری حضرت سیدالشهداء (ع) بشمار می رود و به تعبیر رهبرمعظم انقلاب این بدعت موجب می شود که شیعیان به عنوان یک گروه خرافی معرفی شوند.
آیت الله محمدی ری شهری در پایان اظهار داشت: برای مقابله با این بدعت ها مردم باید توجیه شوند و با اهداف پلید بدعت گزاران کاملا آشنا گردند.