Jump to navigation

  • ورود
  • فارسی
  • العربية
  • English
Friday 09 May 2025 20:53
Home
vafate hazrate abdulazim
vafate hazrate abdulazim2
1  mabas
mabas 3
  • Home Page
  • The Holy Shrine
  • Pilgrimage
  • Related Centers
  • Trusteeship of The Holy Shrine
  • Contact Us

Search form

up
0 users have voted.
حجت الاسلام والمسلمین نواب:

آیت‌الله ری‌شهری؛ شخصیتی چندبعدی و مدیرساز

2022/04/030 comments4721 views

رهبر انقلاب اسلامی شامگاه سوم فروردین، با حضور در کنار پیکر مرحوم حجت‌الاسلام‌والمسلمین ری‌شهری، بر پیکر این عالم ربانی نماز اقامه کرده و سپس در جمع اعضای خانواده و برخی نزدیکان این مرحوم، طی سخنان کوتاهی، سوابق وزارت و قضاوت و خدمات وی در طول دوران انقلاب را منشأ خیر برای نظام دانستند. ایشان همچنین در پیام تسلیت به مناسبت درگذشت حجت‌الاسلام‌والمسلمین ری‌شهری نیز با اشاره به تقوا و سلامت نفس و مجاهدت مستمر این روحانی انقلابی، و همچنین تنوع عرصه‌های مجاهدت این عالم ربانی ‌کم‌نظیر، فقدان وی را ضایعه‌ای تلخ و اندوهبار توصیف کرده بودند. از این رو، رسانه‌ی KHAMENEI.IR در گفتاری کوتاه از حجت‌الاسلام سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرستی حجاج ایرانی نگاهی داشته است به برخی برجستگی‌های شخصیتی مرحوم آیت‌الله ری‌شهری.

آیت‌اللّه ری‌شهری، شخصیتی کم‌نظیر و دارای ویژگی‌های فراوان بود. پیام تسلیتی هم که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره رحلت مرحوم ری‌شهری صادر کردند و تعابیری که در پیام به کار بردند این نکته را اثبات میکند که ایشان شخصیتی موفق و چندبعدی بودند. برخی افراد دارای یک بعد هستند، ولی در جامعه افراد کمی پیدا می‌شوند که دارای ابعاد مختلفی باشند. آیت‌اللّه ر‌ی‌شهری، جزو این نوادر و افراد کم‌نظیر بود.

* ایشان مدیر توانا و تربیت‌کننده‌ و مدیرساز بود. سعی می‌کرد در برنامه‌های مدیریت، چهارچوب‌های کلی مشخص کند ولی کار را به مدیران تحت امرش واگذار کند تا توجیه شوند. آنان را در کار و مدیریتشان آزاد می‌گذاشت، ولی نظارت عالیه هم داشت. هر کجا که احساس می‌کرد باید تذکر دهد یا توصیه و راهنمایی کند، این کار را انجام می‌داد. به عنوان مثال در دومین سالی که بنده میخواستم به عنوان مسئول بعثه برای ایام عمره مشرف شوم، خدمت ایشان رسیدم و گفتم اگر رهنمودی دارید بفرمایید استفاده کنیم. این‌طور فرمودند که من بررسی کردم، شما آب‌بندی شده‌اید و همه‌ آنچه ما در رابطه‌ با برنامه‌‌های عمره نیاز می‌بینیم، شما به آن رسیدید و من هیچ توصیه‌‌ای ندارم. یعنی ایشان در همان یک‌سال از دور نظارت کرده بودند. ایشان مدیری بود که به نیروهای تحت امرش توجه داشت و در پرورش آن‌ها سعی می‌کرد. البته همین نحوه برخورد، زمینه‌ای برای ارتقاء کار ما شد و ما هر سال سعی می‌کردیم که نسبت به سال قبل، آورده‌ای داشته باشیم.

* ایشان متخلّق بود؛ یعنی به آنچه می‌گفت خود عمل کرده بود. برخی افراد هستند که یک کار خوبی را می‌گویند و دوست دارند که دیگران انجام دهند، ولی اگر خودشان حالش را داشته باشند، انجام می‌دهند. ایشان از یک ساعت قبل اذان صبح در مسجدالحرام یا مسجدالنبی بود و وقتی با خدای خود ارتباط برقرار می‌کرد، می‌گریست. این‌ها ارزش دارد و خیلی کم پیدا می‌شود. ایشان از تمام وقتش استفاده می‌کرد. ایشان مانند یک زرگر که از ریزه‌های طلا استفاده‌کرده و شمش درست می‌کند، از ریزه‌های وقت استفاده‌کرده و موسوعه تولید می‌کرد.

* واقعاً ایشان در برنامه‌ تحقیق و پژوهش و فعالیت‌ها خستگی‌ناپذیر بود و از ذره‌های وقتش استفاده می‌کرد. یک شب کار واجبی پیش آمد و من باید حتماً با ایشان تماس می‌گرفتم. به همراهشان زنگ زدم و گفتم من با حاج‌آقا کار واجب دارم، برای حاج‌آقا مقدور است که پاسخ دهند. ارتباط برقرار شد و من گفتم عذر می‌خواهم شاید شما مطالعه می‌کردید. ایشان گفت که در عمق مطالعه و  برنامه‌ها بودم که شما تماس گرفتید، ولی کار واجب بود و من باید کار واجب را جواب می‌دادم. در عین حالی که بحثی را مطالعه می‌کردند و وقتشان را بر آن گذاشته بودند، ولی از اینکه پاسخی در رابطه با مسئله‌ای بدهند فروگذار نمی‌کردند. سعی می‌کردند در تربیت اخلاقی مؤثر باشند.

* ایشان با اینکه در مکه و مدینه نماینده‌ حضرت آقا بودند و در رابطه با مسائل تربیتی وظیفه‌ مستقیم نداشتند، ولی سعی می‌کردند حتماً برای زائران سخنرانی کنند و حتماً آن‌ها را راهنمایی کنند. حتماً از روایات اهل‌بیت عصمت و طهارت برای راهنمایی آن‌ها استفاده می‌کردند و این کار را انجام می‌دادند.

* قدرت علمی -تقریبی ایشان نیز برجسته و نگاه بلندی در این حوزه داشت. در زمان ریاست ایشان در بعثه به آیت‌الله ری‌شهری پیشنهاد کردم که حاج‌آقا مناسب است شما دیداری با مرحوم شیخ صالح، رئیس شئون مسجدالحرام و مسجدالنبی داشته باشید. شیخ صالح در حوزه‌ی حرمین شریفین شخصیت دوم عربستان محسوب می‌شد. این دیدار انجام شد و مسئول شئون مسجدالحرام و مسجدالنبی خدمت حضرت آیت‌اللّه ری‌شهری رسید و ایشان بخشی از کتاب‌هایشان را به او هدیه دادند. مرحوم شیخ صالح برای من می‌گفت «وقتی من کتاب  "المحبة فی الکتاب و السنة" نوشته آیت‌الله محمدى رى شهرى را دیدم، نتوانستم این کتاب را زمین بگذارم و تمام مقدمه‌اش را که هشتاد صفحه بود مطالعه کردم و بسیار ارزشمند و عالی است و گفتم این مقدمه را با اسم خود مسجدالحرام و مسجدالنبی چاپ کنید.» ببینید از ایران اسلامی، صدای محبّت بین مسلمان‌ها بلند می‌شود و ندای دوستی و محبّت است، ولی در جای دیگر صدای تفرقه است.

به کوشش: مصطفی آجرلو
منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی رهبر معظم انقلاب

https://farsi.khamenei.ir/others-note?id=49933

دسته‌بندی‌ها: 
haram news
برچسب‌ها: 
نواب
عبدالعظیم
ری شهری
تولیت
سیدالکریم

Add new comment

More information about text formats

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Related contents

آیت‌الله ری‌شهری، احیاء امر حدیث را رسالت خود می‌دانست

haram news

2022/03/270 comments5594 views

کشف نسخه ای گرانسنگ در یمن از احادیث امیر مؤمنان که حضرت عبدالعظیم حسنی روایت...

haram news
اخبار مرتبط با تولیت آستان

2021/10/310 comments7460 views

جمعی از معتمدان مردم ری که موضوع استقلال شهرستان ری را پیگیری می‌کنند، با آیت...

haram news
اخبار مرتبط با تولیت آستان

2021/01/060 comments9167 views

بیانیه مشترک تولیت‌های آستان‌های مقدس کشور در خصوص بازگشایی حرم‌های مطهر از...

haram news
اخبار مرتبط با تولیت آستان

2020/05/240 comments7875 views

سالن ورزشی چند منظوره آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به بهره برداری رسید

haram news
اخبار مرتبط با تولیت آستان

2019/11/100 comments15052 views

  • Most visited
  • Most voted
Celebrations of Shaban Month in the Holy Shrine of Hazrat...Iranian new year( NOWRUZ) ceremony in holy shrine - 1396...Celebrating the Anniversary Birth of Imam Mahdi (as) with...Holy shrine's photosHoly shrine of Hazrat Abdul Azim Hasani (PBUH) Statement...Hosting Fast Pilgrims in Blessed Month of Ramadan in the...Top trainees of Holy Shrine's Quran Training Centre were...Ceremony of ITIKF( prayer seclusion) in central mosque...Celebration on the Eid –e-Mab'as", the celebration of... Time schedule of various religious events which will be...
Celebration on the Eid –e-Mab'as", the celebration of...Staff and students of Quran learning Center of Holy...Lifestyle educational class with the subject of "Family...Federal Republic of Germany's Ambassador in Iran Visited...Celebrations of Shaban Month in the Holy Shrine of Hazrat... Time schedule of various religious events which will be...Visit the new regulations enshrine public workshop to...Iranian new year( NOWRUZ) ceremony in holy shrine - 1396...Hazrat 'Abd al 'Azim Hassani's (PBUH) Pilgrimage Pray...Condolence on Passing Away Occasion of Hazrat 'Abd al-...
  • Home
  • contact us
  • ارتباط با ما
  • ماهنامه خادم
  • نقشه

logo-samandehi

شرکت کشتیرانی ترنگ دریا

All Rights Reserved To Holy Shrine of Hazrat Abdul Azim (PBUH) Republication is Allowed by Referencing
Department of Cultural and Pilgrims' Affairs